torstai 26. tammikuuta 2017

Gluteenittomat & maidottomat appelsiinikeksit


Kunnon gluteenitonta keksi ohjetta on ollut hankala löytää, sillä kaikki kokeiluni ovat tuntuneet murenevan helposti eikä kaipaamaani sitkeyttä ole ollut. Sitten viimein lykästi. Nämä sopivasti sitkeät ja ihanan rapeat keksit ovat jälleen uusi Pinterest löytöni. Keksit eivät ole sieltä terveellisimmästä päästä, mutta saahan sitä välillä herkutella kunnolla. Jos tuntuu, että keksejä tulee liikaa niin nämä ihanuudet voi huoletta pakastaa ja tarjota vaikka hätävarana yllättäville vieraille. Meidän taloudessa tosin nämä keksit eivät taida pakkaseen asti keretä. 

Nämä keksit on erittäin helppo tehdä ja ohje sopii mainioisti myös gluteenittoman leivonnan aloittelijalle. Omana apukätenäni toimi 6-vuotias pikkusiskoni, joka sai ohjeistukseni avulla tehdä taikinan melkein kokonaan itse. Auttaminen tosin loppui kesken kun huomio siirtyi taikinan syömiseen. Alkuperäisessä ohjeessa appelsiinin tilalla käytetään sitruunaa, mutta meillä on kotona iso kasa appelsiineja, joten päädyimme käyttämään yhden niistä. Muutenkin, appelsiini on enemmän omaan makuuni kuin sitruuna. 

Onko teillä hyvät lukijat muuten toivomuksia tulevien reseptien suhteen? Makuja tai leipomuksia mitä haluaisitte nähdä blogissani? Sen verran voin sanoa, että pian on tulossa resepti helppoon maidottomaan ja vegaaniseen juustokakkuun sekä jotain suolaista on myös kehitteillä.

Ei muuta kuin leipomisen iloa!

Ainekset:
n.20 keksiä

110 g Leivontamargariinia
225 g Sokeria
225 g Gluteenitonta jauhoseosta
1/4 tl Ksantaania
1/4 tl Suolaa
1/2 tl Leivinjauhetta
1 Kananmuna
1 Appelsiinin kuori
1/2 Appelsiinin mehu
1/2 Vaniljasokeria

Ohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää joukkoon kananmuna, appelsiinin kuori sekä mehu. Vatkaa kunnolla sekaisin.
Sekoita toisessa kulhossa sekaisin jauhot, ksantaani, leivinjauhe, vanilja ja suola.
Lisää jauhoseos pienissä erissä margariini seoksen joukkoon. Muista sekoittaa pohjaa myöten.
Ota leivinpaperi ja pelti esiin, ja laita ruokalusikallinen taikinaa paperin päälle. 
Levitä taikinaa hieman ruokalusikan tai käsien avulla, niin että jokainen keksi on suunnilleen saman kokoinen. 
Paista uunissa noin 13-15 minuuttia.

Vinkki: taikinan sekaan voi laittaa esim. rusinoita tai suklaahippuja. Appelsiinin voi myös hyvin korvata sitruunalla, kuten alkuperäisessä ohjeessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti