maanantai 5. joulukuuta 2016

Kanapiirakka herkkusienillä ja tomaatilla


Viikonloppuna minun teki mieli kanapiirakkaa, joten päädyimmekin siis poikaystäväni kanssa vääntämään maidottoman piirakan. Mietimme pitkään mitä laittaisimme täytteeksi ja kun poikaystäväni ehdotti herkkusieniä täytteen sekaan, mieleni teki ensin tyrmätä ajatus. Ei sillä etten tykkäisi herkkusienistä, mutta omasta mielestäni ne kuuluvat enemmän pitsan päälle kuin piirakkaan. En kuitenkaan jaksanut alkaa vääntämään vastaan, joten päädyimme siis kanaan, herkkusieniin, kirsikkatomaatteihin sekä purjoon. Suunnistimme autolla kauppaan ja pian silmäni osuivatkin vege juustoon kävellessämme juustohyllyn ohi. Nappasin juuston käteen ja iloitsin löydöstäni. Maidoton, soijaton, gluteeniton...juustohan oli unelma kaltaiselleni "ruoka ongelmaiselle." Päätimme siis nakata juuston koriin ja kokeilla sitä piirakassa, halusin nähdä toimisiko se samalla tavalla kuin tavallinen juusto. 



Yleensä teen piirakkapohjat itse, mutta koska olimme poikaystäväni luona, päädyimme valmiiseen maidottomaan pakastepohjaan. Yritin etsiä pohjaa joka olisi ollut myös gluteeniton, mutta valikoima oli kaupassa harmikseni aika suppea. En ole keliaakikko, mutta koska vatsani turpoaa aina kun syön vehnää, suosin nykyään gluteenittomia tuotteita. Olen myös huomannut että sääreni alkavat hieman kutisemaan vehnää nautittuani. Saako kukaan muu myös kutinaa vehnästä?

Ostokset tehtyä ja kotiin palattua aloimmekin melkein heti tekemään ruokaa. Täytyy mainita, että kokkaillessani poikaystäväni kanssa pääsen yleensä aika helpolla. Hän opettelee tekemään ruokaa, joten minä lähinnä ohjeistan ja autan tarvittaessa. Ihan kiva näin.

Piirakasta tuli loppujen lopuksi oikein maukas ja myönnän olleeni väärässä. Herkkusienet sopivat nimittäin täydellisesti kanan pariksi piirakkaan! Suosittelen siis kokeilemaan kyseistä ohjetta.

Mukavaa kokkailua!


Ainekset:

1 Maidoton piirakkapohja 
2,5 dl Kaura ruokakermaa (tai soijakermaa)
n.1 dl Maidotonta juustoa (violife/porlammin)
1 Kananmuna
5 pientä Herkkusientä
450 g Maustamatonta kanaa
10-13 Kirsikkatomaattia
n.1 dl Purjoa
1 tl Pippuria


Gluteeniton/maidoton piirakkapohja:

150 g Margariinia
3 dl Gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl vettä
ripaus suolaa

Ohje:

Ota piirakkapohja sulamaan hyvissä ajoin, n.30 minuuttia ennen ruoanlaittoa tai tee pohja itse.
Kun piirakkapohja on sulanut sopivasti, laita uuni päälle 225-asteeseen ja ota piirakkavuoka esiin. Painele taikina vuokaan reunoja myöten ja pistele haarukalla lopuksi reikiä taikinaan.
Uunin lämmettyä, esipaista pohjaa noin 10-15 minuuttia. Näin varmistat ettei pohja jää keskeltä raa'aksi.
Pohjan ollessa uunissa, kuumenna paistinpannu ja leikkaa kanat pieniksi paloiksi.
Laita kanat pannulle, käännä lämpöä pienemmälle ja viipaloi kanojen paistuessa herkkusienet viipaleiksi.
Kun kanat ovat lähes kypsyneet, heitä viipaloidut herkkusienet kanojen sekaan ja anna kypsyä vielä muutama minuutti.
Kanojen ollessa valmiit, anna kanojen jäähtyä sivussa. 
Pese kirsikkatomaatit sekä purjo ja leikkaa molemmat mieluisen kokoisiksi. Itse halkaisin tomaatit kahtia ja purjon suikaloin rinkuloiksi.
Laita pilkotut tomaatit ja purjo kulhoon, ja kaada sekaan ruokakerma sekä kananmuna. Tässä vaiheessa voit maustaa täytteen mielesi mukaan. 
Raasta täytteen sekaan vielä juustoa ja lisää lopuksi kana-herkkusieni seos. 
Sekoita hyvin ja kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Voit vielä raastaa lisää juustoa piirakan päälle (porlammin juusto jäi päältä hieman kovaksi, ei juuri sulanut)
Paista uunissa n. 30-40 minuuttia (riippuu uunista)

Anna piirakan jähmettyä hieman ennen tarjoilua. 

Tarjoile ja nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti