perjantai 2. joulukuuta 2016

Banaanikakku




Tervetuloa blogiini ja ensimmäiseen viralliseen postaukseeni.
Kesti hetken aikaa miettiä minkä reseptin tänne ensimmäisenä laittaisin, mutta kun huomasin muutaman ylikypsän banaanin keittiötasolla, tiesinkin jo vastauksen. Banaanikakku! Rakastan banaanikakkua yli kaiken ja tämä kyseinen resepti oli hitti kun tarjosin sitä perheelleni sekä poikaystävälleni. Jopa 6-vuotias siskoni tykästyi kakkuun niin paljon, että yritti jopa salaa hiipiä kakulle ja napata ylimääräisen palasen.

Olen käyttänyt tätä reseptiä jo jonkin aikaan, mutta tykkään aina kuitenkin muuttaa jotain ainesosaa hieman. Tällä kertaa sokeri vaihtui ruokosokeriin, joka osottautuikin hyväksi valinnaksi. Ruokosokeri sopii kakkuun paremmin kuin valkoinen sokeri, joten se saa sanoa heipat reseptille jatkossakin. Reseptin muuntelu taitaa muutenkin riittää sillä tämän paremmaksi tämä kakku ei tule.

Jos päädyt kokeilemaan reseptiä niin kirjoita kommenttia ja kerro miten onnistui.

Eikun leipomaan!





Ainekset:

3 Kypsää banaania
150 g Maidotonta margariinia
2,5 dl Ruokosokeria
2 Kananmunaa
2 tl Leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl Ruokasoodaa
2 tl Kanelia
2 tl Kaardemummaa
4 dl Gluteenitonta jauhoseosta

Ohje:

Esilämmitä uuni 170-asteeseen.
Ota lautanen tai pieni kulho ja murskaa banaanit haarukalla mössöksi.
Ota toinen pieni kulho ja sekoita sekaisin keskenään kaikki kuivat aineet paitsi sokeri.
Vatkaa isossa kulhossa käsivatkaimella margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Koko ajan vatkaten, lisää joukkoon yksitellen kananmunat.
Lisää murskatut banaanit ja kuivataineet vaahdon sekaan pienissä erissä.
Jatka kunnes kaikki ainekset ovat sekoitettu keskenään hyvin.
Ota kakkuvuoka esiin ja jauhota vuoka margariinilla sekä gluteenittomilla korppujauhoilla.
Näin kakku ei jää kiinni vuokaan vaan lähtee nätisti irti.
Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin 50-60 minuutiksi.
Kakku on valmista kun työnnät hammastikun/haarukan keskelle kakkua eikä taikina tartu siihen.
Anna kakun jäähtyä vuoassa 5 minuuttia ennen kumoamista.

Tarjoile ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti