torstai 22. joulukuuta 2016

Appelsiini-Piparkakku Tryffelit


Aatto lähestyy ja onneksi kaikki lahjat on jo hankittu, joten ei tarvitse stressata siitä. Alku viikosta kuitenkin mietin vielä mitä leipoisin poikaystäväni vanhemmille lahjaksi. Alkuperäinen ideani oli ostaa heille kukka asetelma, mutta halusin loppujen lopuksi tehdä jotain itse. Poikaystäväni vanhemmat ovat aivan ihania ihmisiä ja ovat aina ottaneet ruoanlaitossa kaikki allergiani huomioon, joten halusin panostaa heidän lahjaansa. Rupesin siis selailemaan Pinterestiä ja pian silmiini osuikin erilaisia fudge reseptejä. Poikaystäväni isä on kuitenkin laktoosi-intolerantikko eikä kondensoitua maitoa ole laktoosittomana myynnissä. Se siis siitä ideasta. Jatkoin selailua kunnes löysin Oreo tryffelit. Resepti oli helppo ja näytti todella herkulliselta, ja parasta, laktoosittomia tuorejuustoja on laaja valikoima kaupoissa,

Suunnistin seuraavana päivänä kauppaan ja näin Violan appelsiini tuorejuuston hyllyssä. Mieleeni tuli idea appelsiini-piparkakku tryffeleistä. Appelsiini ja piparkakku sopivat molemmat erittäin hyvin yhteen, joten päätinkin yhdistää nämä kaksi makuparia. Ja ei kun leipomaan!

Vaikka kyseinen resepti ei ole resepti jonka normaalisti kirjottaisin tänne blogiini, halusin kuitenkin jakaa sen kanssanne. Tryffeleistä tuli todella hyviä ja muutamaa vuotta nuorempi siskoni sai olla maistajana sillä itse en pysty näitä syömään maidon takia. Maistoin kuitenkin ihan pienen palasen taikinasta ja oi että mieleni alkoi tehdä lisää. Ylimääräiset tryffelit menivät kaupaksi siskolleni ja hän harmittelikin seuraavana päivänä sitä kun söi tryffelit liian nopeasti sillä hänen teki mieli lisää. Tämä kertoi siis että resepti oli onnistunut hyvin :D 

Seuraavaksi yritänkin tehdä näistä maidottaman ja gluteenittoman version, jotta pääsen itsekkin herkuttelemaan.

Helpot ja nopeat appelsiini-piparkakku tryffelit

Ainekset:

400 g (2 pkt) Violan laktoositonta appelsiini tuorejuustoa
300 g Piparkakkuja
300 g Laktoositonta maitosuklaata (esim. Brunberg) ja/tai tummaasuklaata

*Suklaata kannattaa varata riittävästi sillä sitä menee kuorruttamiseen yllättävän paljon. Itselläni oli 150 g maitosuklaata, josta riitti vain puoleen. Onneksi kaapissa oli tummaasuklaata, jolla kuorrutin loput.
Ohje:

Ota noin 225 g piparkakkuja ja murskaa ne monitoimikoneessa hienoksi muruksi. Voit myös vaihtoehtoisesti laittaa piparit pussiin ja kaulimella murentaa piparit.
Kaada piparimurut kulhoon ja lisää joukkoon tuorejuustot.
Sekoita piparit ja tuorejuusto hyvin sekaisin lusikaa tai puuhaarukkaa apunakäyttäen. Jos massa tuntuu liian raskaalta, voit käyttää kättä apuna sekoittamisessa.
Ota esiin alusta taikka lautanen, joka mahtuu pakastimeen ja laita leivinpaperi sen päälle.
Pyörittele massasta haluamasi kokoisia palloja ja laita leivinpaperin päälle.
Kun kaikki pallot on pyöritelty, laita pallot kovettumaan pakastimeen noin 15 minuutiksi.


Jos haluat ripotella valmiiden tryffeleiden päälle piparkakkun murusia, laita loput piparkakut monitoimikoneeseen ja murskaa ne jälleen hienoksi muruksi. Muuten voit vaikka napostella piparit sillä välin kun odottelet pallojen kovettumista.
15 minuutin kuluttua ota pallot pois pakastimesta ja sulata suklaa mikrossa tai liedellä vesihauteessa. 
Kun suklaa on sulanut, pyörittele palloja yksitellen suklaassa, peittäen ne kokonaan. 
Nosta suklaalla kuorrutettu pallo erillisen leivinpaperin päälle jähmettymään ja ripottele päälle piparkakku murua. 
Tryffelit ovat valmiit kun kaikki pallot on pyöritelty suklaassa.

Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa.

Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti